"A SAVARIA Filmszemle a hazai filmfesztiválok díjazott alkotásainak versenyével több funkciót kíván ellátni. A minőségi tartalom keresésével a helyi televízió csatornák nyilvánosságát kívánjuk segíteni, a díjazással pedig az alkotók eredményes pályafutását kívánjuk támogatni. A független filmesek tábora hazánkban jelentős létszámmal bír. Nehéz anyagi körülmények között, mégis egyre korszerűbb technikával tárnak elénk értékeket, gondolatokat." - olvasható Lovass Tibor, a szemle vezetőjének köszöntőjében.

A tervek szerint a szemle minden évben egy-egy szakterületen képzést, workshopot is szervez. Az első évben a forgatókönyvírói workshopon vehettek részt a jelentkezők.

A Bajnok Filmek Ligájában első helyezést ért el Vácz Péter Nyuszi és Őz című animációja (Filmetűd kategória), Bera Nándor Fák című alkotása (Kisjátékfilm kategória) és Somogyvári Rudolf A nagyfa árnyékában című filmje (Dokumentumfilm kategória).

A független filmesek között első helyezést ért el az X Kommunikációs Központ Nonprofit Kft. Bőrük volt a bűnük című műve (Filmetűd), Kemény Eszter Parafrázisa (Kisjátékfilm), a dokumentumfilmek között pedig Nagy Júlia VHK - Akik móresre tanították a halált című alkotása.

A zsűri döntése alapján további hat különdíjat is kiosztottak a Savaria Filmszemlén. A díjazottak listája a rendezvény honlapján olvasható.