Alacsony költségvetéssel, állami támogatás nélkül, az alkotók összefogásának eredményeképpen jött létre az Aura. A film közönségtalálkozóval egybekötött bemutatója február közepén lesz Dunaújvárosban. Addig is azonban itt az előzetese, amely a napokban került fel az internetre.

A film bekerült a Brussels International Film Festival of Fantastic Films (BIFFF) hivatalos programjába. Ez Európa legnagyobb sci-fi és fantasy film fesztiválja, ahol több mint száz alkotást mutatnak be a világ minden részéből.

 

Az Aura tinédzser szereplői a Sherlock Holmes nevében című filmből már ismert Szénási Kristóf és Ungvár Ádám, valamint filmszerepben először mutatkozik be Kapócs Panka és Dubai Péter. Rendező Bernáth Zsolt, producer Kis-Szabó Márk és Váczy Károly, forgatókönyvíró Kis-Szabó Márk, operatőr Szentkuti Tamás, vágó Végh Zoltán, zeneszerző Gulya Róbert.

A filmet létrehozó dunaújvárosi független filmes csapat ezzel a filmmel ünnepli fennállása 20. évfordulóját. A kezdetben még VHS kamerával filmezni kezdő alkotók az elmúlt két évtizedben 8 játékfilmet mutattak be, kezdetben a horror/thriller zsánerrel kísérleteztek, később vígjátékokat készítettek. Az első közönségsikert a Hasfalmetszők (1999) című horror-komédiával érték el. Az állami támogatást szintén nélkülöző Sherlock Holmes nevében (2012) című filmjüket 13 országban mutatták be, 2013 áprilisában pedig a Stockholmi Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb ifjúsági film díját.