Monory Mész András 1990-es filmjét majd tíz évig tartotta műsoron a budapesti Művész mozi. A kultmozivá kanonizálódás mellett a szakmai elismerés sem maradt el, 1990-ben elnyerte a kritikusok FIPRESCI díját.

A közeljövőben – vagyis az ezredfordulón - játszódó Meteo egyszerre a szabadság, a reménytelenség, a kiúttalanság és a gyors meggazdagodás reményének, csábításának éles szemű, művészi, eleven megformálása. A Meteo főszereplője a hamarosan 60. születésnapját ünneplő Eperjes Károly, mellette Esztergályos Cecília, Varga Zoltán és Kistamás László szerepel a stáblistán. 

meteo3D s

24 évvel a mozibemutató után sokkal modernebbnek, előremutatóbbnak hat a film képi-, látvány- és zenei világa, mint a film elkészültekor. A korszak úttörő, kísérletező, „ki ha nem én” életérzése válik tapinthatóvá a filmen. Természetesen nem csak a korszellem okozza mindezt, hanem a filmben dolgozó nagyszerű szakemberek is. A forgatókönyvíró Bereményi Géza, az operatőr Szabó Gábor, a látványtervező Zsótér László vagy a film zenéjét író Másik János és Szemző Tibor egyaránt meghatározói ennek a korszakot bemutató és egy egész nemzedéket megszólító alkotásnak.

A DVD-kiadás különlegessége az a majdnem órányi extra anyag, amelyben a film alkotói tekintenek vissza a film készítésének körülményeire. A Mi jut eszedbe arról, hogy: meteo? címet viselő összeállításban műhelytitkokra derül fény.