„A házfalra festett képek nem a 21. századi kreativitást dicsérik. Az ősember után az ókori Rómában a házak belsejét gyakran díszítették falfestményekkel, melyek egyfajta ókori tapétaként is funkcionáltak. Ezek az évszázadok során egyre nagyobb, akár hatalmas termeket is betöltő freskókká nőtték ki magukat, majd a 20. század végén a megfelelő technikai háttérnek köszönhetően ma már ott tartunk, hogy fénnyel akár egész házakat is meg tudunk festeni. Az ideiglenes, művészeti tapétákkal díszített falakhoz nem kell más, mint néhány vetítőgép, egy kreatív művész és teljes sötétség, hogy egy-egy üres falfelület életre keljen. Miközben az éjszaka elmúltával a szomszédságnak sem kell dühöngenie a nehezen eltüntethető graffitik miatt, hisz a falakra festett képek a vetítők kikapcsolásával együtt eltűnnek a falakról” - teszi hozzá DJ Zöld.

MW Fenyfestes 500


„Az élőfestés a mi specialitásunk. Kipróbálnám, milyen a többi műfaj, de nem hiszem, hogy lecserélném az élőfestést bármelyik másik irányzatra. Mi minden vetítésről filmeket készítünk. De ezek nem kamerával készülnek, hanem fotókból állnak össze stop technikával.” Ezt már Elf, a csapat másik tagja teszi hozzá. “Mindig új anyagot készítünk. De használunk konzerv, archivált anyagokat is rendszeresen.”

Festettek már vitorlásokat a Velencei-tavon, sípályát a francia Alpokban. Arra a kérdésre, mi lenne az álmuk, azt mondják: a csoport nagyálma kiszínezni a piramisokat. Ha nem is piramist, de esténként a Duna-bástya várfalát lehetőségük lesz kifesteni a Mediawave-en. Aki pedig kedvet érez, hogy kipróbálja a fényfestést, erre is lehetősége lesz a Méhkasaula workshopján. A fesztivál délutánjain a csapat tagjai az esti vetítésre készülve bemutatják technikájukat az érdeklődőknek, akik maguk is kipróbálhatják, hogyan kell megfesteni a mintául használt üveglapot. A legjobban sikerült alkotásokat kivetítik esténként, sőt a készítők le is fotóztathatják vele magukat.