A Semmi című előadás témája a létezés értelmének célja, filozófiai megközelítése, a cselekedetek mögött álló hajtóerő kutatása. Az előadás filmes feldolgozása új műfajt hozott létre, a kamera segítségével bábok és mozgatóik viszonya még plasztikusabban érzékelhető.

Janne Teller világhírű ifjúsági regénye olyan könyv, amely nem fél kérdezni. Dániában először betiltották, majd kötelező olvasmánnyá tették, számtalan díjat nyert és számtalan botrányt kavart a világban. Provokatív történet, amely a legmélyebb, legfájóbb kérdéseket teszi fel, miközben beszélgetésre, vitára sarkall, és arra buzdít, hogy magunk találjunk válaszokat regényt feldolgozó bábelőadás rendezője és látványtervezője Hoffer Károly, a 100 perces filmes adaptációt Moll Zoltán készítette. A produkció szereplői Spiegl Anna, Pájer Alma Virág, Pallai Mara, Ács Norbert, Tatai Zsolt, Teszárek Csaba, Pethő Gergő, Szolár Tibor és Blasek Gyöngyi.

Ellinger Edina, a Budapest Bábszínház igazgatója a közleményben felidézte, a bábelőadás filmváltozatát még a koronavírus-járvány okozta színházbezárások idején forgatták pályázati támogatásból.

Kiemelte, hogy nem volt még ehhez hasonló kezdeményezés Magyarországon. A Budapest Bábszínház kilenc éve futó Semmi című produkciója elnyerte a Színikritikusok díját, valamint a Kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé Üveghegy-díját is.

Jegyek az Uránia oldalán kaphatók. 

Forrás: MTI / Uránia