- Digitális videokamera

Rajt, jelentkezési határidő:  2008. november 22. 10 óra (Helyi idő szerint)

Nevezési díj:  nincs

Jelentkezés:  Interneten (www.shoot4life.tv )

Kapcsolat:  E-mail: info@shoot4life.tv


A nevezés részleteihez hozzátartozik, hogy a szervezők a verseny reggelén nyilvánosságra hoznak három kötelezően beépítendő elemet, melyeket a filmeknek tartalmazniuk kell, ennek hiányában a versenyző kizárásra kerül. Ugyanerre a sorsa jutnak a 2 percnél terjedelmesebb pályázó filmek is.
 

A szigorú ítészek: Jiri Menzel és Szabó István

A játék részletes szabályzata:

- A beküldött kisfilmben csak 2008. november 22., 10 óra után felvett és a  stáb által készített jogtiszta, eredeti,  felvételek szerepelhetnek.

- A játékban résztvevőknek kell gondoskodni a forgatást végző stábról, a forgatáshoz szükséges technikai eszközökről, beleértve a rögzítéshez szükséges hordozót is.

- A játékban résztvevőnek kell biztosítani az utómunkálatokhoz (montírozás, hangalámondás, feliratozás stb.) szükséges személyi és technikai feltételeket.

- Amennyiben nem csupán zenét és hangeffektusokat, de dialógust is tartalmaz a versenyfilm, akkor azt angol nyelvű felirattal kell ellátni.

- A szervezők által megjelölt három kötelező elem kihagyása a film kizárását jelenti.

- Minden filmhez kapcsolódóan a résztvevőknek a versenyfilmmel együtt el kell küldeniük egy 15-20 másodperces bemutatkozó filmet is.

- A filmek időtartama maximálisan 2 perc lehet, az ezt meghaladó hosszúságú  alkotásokat a szervezők automatikusan kizárják.

- A filmek elkészítéséhez a rendezők jog tiszta zenei anyagot biztosítanak a játékban résztvevő stábok részére, amely letölthető a www.shoot4life.tv/zenetar  weboldalról. Amennyiben a játékban résztvevő nem jogtiszta zenét használ fel a filmben, úgy annak minden szerzői jogi következményit a játékban résztvevőnek kell vállalnia.

Az elkészült filmet a www.daazo.com (videómegosztó) portálra kell feltölteni, majd az ott kapott felhasználó nevet, stábnevet, e-mail címet és mobilszámot el kell küldeni a játék szervezőinek az info@shoot4life.tv e-mail címre.

Az elkészült filmet a verseny megkezdése után legkésőbb 24 órával kell feltölteni.

Beküldési határidő: 2008. november 23. 10 óra. (helyi idő szerint)

Az egyes országokból beérkezett filmeket nemzetközi zsűri bírálja el Magyarországon. A döntőbe, minden kontinensről 5-5 film kerül. A kontinensgyőztesek közül kerül ki a Shoot4life világjáték győztese. Az eredményhirdetésre 2008. november 23-án 21 órakor (GMT) kerül sor, melyet élő, on-line televíziós adásban közvetít a www.pixeltv.hu. A döntőbe került filmek listája a neten kerül közzétételre.

Az I. helyezett díja bruttó 5000 dollár.

A résztvevők oklevelet kapnak.

- A játék kiírójának nem áll módjában az alkotók részére vetítési, illetve bérleti díjat fizetni az elkészült és bemutatásra kerülő filmekért.

- A játék szervezői fenntartják a jogot, hogy nem kereskedelmi célokra, televíziós műsorokban, az interneten, bemutatókon reklámanyagként, propagandacélokra felhasználják az elkészült filmeket, a rendezvény eseményeit népszerűsítő bemutatókon, televíziós műsorokban.