Pesti artmozik I.: Toldi -- Strukturális átalakítás

Nyáron átalakul a Toldi mozi. Célközönségét megtartva igyekszik más szórakozási formák felé nyitni. Azonban - mint Horváth András, az intézmény vezetője a Filmhu TV-vel megosztotta - a Toldi elsősorban továbbra is mozi marad.

Pesti artmozik II.: Tabán -- A budai mentsvár

A Tabán az utolsó budai artmoziként igyekszik helytállni az egyre szűkülő mozipiacon. Annak ellenére, hogy megközelíthetősége nem a legjobb, valamint mindössze egy terem üzemel, a Tabán tudatos stratégiával találja meg és tartja egyben célközönségét - mondta el a Filmhu Tv-nek Melis Tamás, a mozi vezetője.

 

Pesti artmozik III. : Odeon Lloyd -- Saját film, saját vásznon

Az egyik utolsó egytermes mozi nem utánjátszó mozi akar lenni, a cél, hogy az Odeon saját filmjeivel töltsék meg a saját vásznat. Ehhez azonban sokkal több filmet kellene forgalmazni: a Párizs, szeretlek mellett jön a Fél Nelson, vagy a Nick Cave forgatókönyvéből készült Proposition. Szerencsére van saját közönség, fiatalok és nyugdíjasok egyaránt, jönnek mennek, kávéznak, tékáznak, filmeznek.

Pesti artmozik IV: Cirko - Gejzír -- A Függetlenség ára

A Cirko forgalmazó és moziüzemeltető is egyszerre, függetlenségük miatt a regresszió őket kevésbé érintette. Az egyedi filmkínálat a túlélési stratégia része, értékes szerzői filmeket továbbra is szem előtt tartva, de szélesebbre tárták a kapukat. Meg is lett az eredmény, a jegyfoglalók nagy része megkérdezi, merre van a mozi, hol szálljon le a villamosról.