Mint azt korábban mi is megírtuk, a  nyáron lejárt az Örökmozgó mozi üzemeltetéséről szóló szerződés a tulajdonos Budapest Film Zrt. és a korábbi bérlő, a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA) között, így a mozi elköltözött a Nagykörútról.  Az Örökmozgó új otthona még nincs meg, ezért ideiglenesen két helyszínen szerveznek filmklubokat a mozi üzemeltetői.

"A XII. kerületi önkormányzat segítségének köszönhetően a Városmajor utcai Barabás Villában heti 2-3 alkalommal jelentkezik az Örökmozgó Filmklub, amelynek kedvezményesen látogatható vetítései a két világháború közötti közönségfilmekből és a ‘45 utáni, főként irodalmi adaptáción alapuló népszerű alkotásokból adnak különleges ízelítőt.A filmklub programjaira havi bérlet váltható, amelyre – a jegyvásárláshoz hasonlóan – diák- és nyugdíjas kedvezmény vehető igénybe." - írják a MaNDA honlapján.  Szeptember 8-án Bán Frigyes Kár a benzinért című filmjét vetítik, szeptember 9-én pedig ifj. Lázár István Zenélő majom című filmje kerül a vászonra. A teljes program ITT található.

A filmklub másik helyszíne MaNDA Filmklub néven jelentkezik:  "A Filmarchívum Budakeszi úti nagyvetítője MaNDA Filmklub címmel hétfőtől péntekig este 6-kor ingyenes előadásokkal várja az érdeklődőket, akiknek az intézet által restaurált vagy digitálisan felújított filmkincsek megnézése mellett ezúttal a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek magyar filmtörténetének átfogó megismerésére is lehetőség nyílik, akár oktatási keretekben – méghozzá eredeti, 35 mm-es filmkópiák megtekintésével." - olvasható a honlapon. Szeptemberben többek között az 1962-es Az aranyember, a Húsz óra és a Bohóc a falon című filmeket tekinthetjük meg, de a teljes programban több mint a 20 film szerepel.