atok_500_1

A Budapest Film Produkciós Kft gyártásában készült Mátyássy Áron szemlegyőztes rendezése, az Átok - amelyet a héten tűzött műsorára a köztévé. Közben készül a forgatókönyv formájában már Hartley-Merrillt és Fade In Pitch Forumot nyert Weekend, amelyet jelenlegi állás szerint szintén Mátyássy rendez majd.

Magyarországon forgatták a dél-koreai televíziózás történetének legdrágább tévésorozatát, az Iris-t. Váradi Gáborral, az itthoni forgatás magyar felelősével interjúztunk.

Nyolc rendező mutatkozott be az Odeon moziban: az alkotókat ismerjük már jól, a film- és reklámszakembereket kérdeztük arról, hogyan lehet bekerülni. Videó!

fishtank1_500

A brit film erős alulnézeti hagyományát folytatja a Red Road rendezőjének újabb, ismét nem gyenge paneldrámája. Kritikánk a Fish Tank-ről.

Pater Sparrow filmrendezői bemutatkozása, az 1 című sci-fi a portói filmfesztiválon a legjobb rendező és Mucsi Zoltán, a legjobb színész díját is elnyerte.

bigelowcameron_500

Christoph Waltz, Mo'Nique, Jeff Bridges és Sandra Bullock a legjobb színészek, Avatar vs A bombák földjén 3:6 - a fontosabb kategóriákban Bigelow filmje nyert az idei Oscaron.

Várják a magyarországi és a külföldi, magyar nyelvet ismerő diákok jelentkezését a 11. Pécsi Diákfilmfesztiválra! A szervezők a filmfesztivál részeként meghirdetnek egy Filmplakát, DVD borító és Képregény pályázatot is.

A Guinness-rekordkísérletben 124 órán át kizárólag animációs alkotásokat láthattak a filmőrültek. A nyertes 104 órán át bírta, ezalatt 300 animációs filmet nézett meg. Videó!