Először láthatta a külföldi közönség az Oscar-díjas Rófusz Ferenc legújabb művét, a Ticket című animációt a valladolidi filmfesztiválon. A 9 perces magyar alkotás a premier alkalmával rögtön el is nyerte a spanyolországi filmművészeti találkozó legjobb rövidfilmjét illető Arany Kalász díjat az olasz Enrico Maria Artale Il respiro dell’arco című alkotásával megosztva. A rangos elismerést a szombat esti díjátadón személyesen vette át Rófusz, aki A légy című felejthetetlen alkotásáért kerek 30 évvel ezelőtt, 1981-ben nyerte el az Amerikai Filmakadémia Oscar-díját.



Nézz részletet a Ticketből a Daazo-n!


„Mi az élet?” – Az örök kérdésre keresi a választ a Ticket című animációs film. A kézi rajz technikával készült, és A légy című filmben átélt perspektívát ezúttal egy ember szemszögébe helyező Ticket, egy férfi életét kíséri végig, saját szemszögéből, a születéstől a halálig. Az emberi létet költőien összefoglaló mozgóképben az élet fordulópontjai kelnek életre. Rófusz Ferenc új animációja a Cameofilm gyártásában készült, a rendezés mellett a forgatókönyvet is Rófusz jegyzi; a film operatőre Erdős István és Pugner Edit, producere Csáky Attila, zeneszerzője pedig DJ Bootsie volt.

Az október 22-29. között idén 56. alkalommal megrendezett SEMINCI (Semana Internacional de Cine de Valladolid) Spanyolország legfontosabb filmművészeti találkozója a San Sebastian-i és a sevillai mellett.