A film főszereplője Trill Zsolt, az akciójeleneteket a Marvel-produkciókban is dolgozó Steve Dent rendezi, a technikai rendező Dyga Zsombor, az operatőr Győri Márk, a kaszkadőrjelenetekért pedig Gulyás Kis Zoltán felel. A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával készül.

A nagyjából 300 fős stáb ismét összeállt, ezúttal Pécelen majd Babatpusztán folytatódik a forgatás. A ünnepi időszak pihenője után Trill Zsolt - aki Hadik Andrást alakítja - is készen áll a munkára: “Ez a forgatás egyszerre fáraszt és feltölt! A stáb elképesztő munkát végez, szeretem, ahogy mindenki odafigyel egymásra, nagyon jó fejek. Bevallom őszintén, már nagyon hiányzik mindenki. Itt minden nap tartogat valami fantasztikus élményt. Az emberek mellett a lovam is hiányzik, Felhő, a gyönyörű spanyol telivér. Neki köszönhetően a ló és ember kapcsolatáról alkotott elképzelésem merőben megváltozott.

Trill Zsolt

Mária Terézia szerepében Horváth Lilit láthatja majd a közönség. Az ő jeleneteit már korábban felvették, és izgatottan várja a kész filmet: “Keszthelyen a kastély, a gyönyörű ruhák, a profi stáb mind hozzájárult ahhoz hogy ez a forgatás számomra hatalmas élmény legyen! Bár az első nap végére nagyon kimerültem, idővel megtanultam beosztani az energiámat.”

További szerepekben felbukkan Szalma Tamás (Babochay), Molnár Áron (Gvadányi), Szabó Győző (Ried), Derzsi János (mint Mihály, Hadik tisztiszolgája), Reviczky Gábor (Thun mester), Gáspár Sándor (Káplán), Forgács Péter (Ujváry ezredes), Kovács Lajos (Kecskeméthy ezredes) és Mucsi Zoltán (Horniák).

Horváth Lili

Hadik András 1710-ben született és kiemelkedő karriert futott be a Császári-Királyi Hadsereg tisztjeként. 1757-ben egy maroknyi huszár csapattal sikerült észrevétlenül az éj leple alatt eljutnia Berlin falaihoz. Miután elfoglalta a várost, tetemes hadisarc és 24 darab balkezes kesztyű birtokában olyan hirtelen távozott, ahogy érkezett.

A film várhatóan ez év decemberében kerül a mozikba.