A Lengyel Ferenc által megformált Légiós az őt ért lelki sérülések miatt vonult vissza a világtól és a parkoló sivárságából megpróbál új otthont, élhető környezetet teremteni magának. Imrének, az üzletembernek azonban sok pénze ellenére sem adatik meg az otthonosság érzete és nem tudja elviselni, hogy egy nincstelen boldogabb lehet, mint ő - ismertette az alapkonfliktust a rendező.

parkolo2 500
(fotó: MTI - Kallos Bea)


Imrét Szervét Tibor játssza, akiről Miklauzic Bence dokumentumfilmet is forgatott 2005-ben. "Egy férfias alkatú színészt kerestem, aki méltó ellenfele lehet Lengyel Ferinek. Ugyanakkor azt is szerettem volna, ha van benne valami finom kulturáltság, műveltség" - indokolta választását.

Lengyel Ferencről elmondta, hogy sok közös munka után barátság alakult ki köztük, a forgatókönyvön is együtt kezdtek el gondolkodni, később együtt is írták azt.

A lineárisan elmesélt történetet egy banális konfliktus indítja el, amely aztán egyre nagyobbá válik és a végén mindenki életét megváltoztatja - magyarázta, hozzátéve, hogy a képi világot a sok kameramozgás jellemzi majd. Bár a film a magyar valóságra támaszkodik, nem törekednek naturalisztikus ábrázolásra. "Itt, ebben az országban játszódik, de hogy ez a helyszín működni kezdjen, el kell egy picit emelni a valóságtól. Olyan képekben gondolkozunk, amelyek a sorsokra, a sorsfordító pillanatokra helyezik a hangsúlyt" - tette hozzá.

A filmben a két említett színészen kívül a főbb szerepekben Somody Kálmán, Pokorny Lia, Rajkai Zoltán, Egyed Attila, Horváth Kristóf, Bartsch Kata és Rába Roland tűnik fel.

Az operatőr Miklauzic Márton, a rendező testvére, akivel már sokszor dolgoztak együtt, a látványtervező Valcz Gábor, a jelmeztervező Ferenc Zsófia, a vágó Czakó Judit.

A film a Katapult Film gyártásában - RTL Klub koprodukciós közreműködésével - készül mintegy 300 millió forintból; a Magyar Nemzeti Filmalap 213,5 millió forinttal támogatta a produkciót. A film producere, Angelusz Iván elmondta, hogy a bemutatót 2014 szeptemberére tervezik.