A szereposztás igencsak parádés. A főszereplő Leelee Sobieskit, aki néhány éve pedig Magyarországon forgatta a Maxot, a Tágra zárt szemek és a Kéjutazás című filmekből ismerhetjük. A férfi főszereplő A szövetség Tom Sawyere, Shane West, aki, lévén 2004. óta állandó szereplője a Vészhelyzetnek, nemrégiben már dolgozott együtt Gáti Katival.

A The Optimistban Kati a Sobieski által alakított lány nagynénjét kelti életre. A színésznő a Moziplussznak elmondta, hogy nagy szerepről van szó, és talán ez a forgatás volt az eddigi legélménydúsabb munkája Hollywoodban. Nem is csoda, hisz olyan színészek is szerepelnek a filmben, mint Eric Balfour (Sírhant Művek, A texasi láncfűrészes), Rade Sherbedgia (Borisz a Blöffből; képünkön Katival), Ed Begley Jr. (Jack és Bobby), Joel David Moore (Kidobós), Regina Hall (Horrorra akadva 1-2-3.) valamint a Pókember 2. főbérlője, Elya Baskin is.

A film Alekszandr Vampilov szovjet/orosz író színdarabjának modern adaptációja, a Los Angeles-i orosz kisebbségbe áthelyezve. Érdekesség, hogy a darabnak már készült több filmes adaptációja, köztük egy magyar tévéfilm is! Az elsőszülött Horvai István által rendezett változat főbb szerepeiben Lukács Sándor, Kern András és Feleki Kamill volt látható.