Finding Neverland - a Pán Péter-sztori Johnny Depp-pel

A komédia vagy musical kategóriában a férfi színészek között Foxx (Ray), Giamatti (Sideways), Jim Carrey (Egy makulátlan elme örök ragyogása), Kevin Kline (De-Lovely) és Kevin Spacey (Beyond the Sea) fognak versengeni a Glóbuszért.

Nikole Kidman (Birth), Imelda Staunton (Vera Drake), Hilary Swank (Million Dollar Baby), Uma Thurma (Kill Bill 2.) és Scarlett Johansson (A Love Song for Bobby Long) között dől el, hogy ki kapja majd az elismerés a legjobb női drámai alakításért.

Szintén a nők között musical és komédia kategóriában Annette Bening (Csodálatos Júlia), Ashley Judd (De-Lovely), Emmy Rossum (Az operaház fantomja), Kate Winslet (Egy makulátlan elme örök ragyogása) és Renee Zellweger (Britget Jones Naplója 2.) a díj várományosai.

A legjobb idegen nyelvű filmek között két francia film is található, a Kóristák és az A Very Long Engagement. A spanyolok Belső tengerrel, a brazilok Che Guevara: A motoros naplójával, míg a kínaiak The House of Flying Daggers-zel indulnak a megmérettetésben.