Guillermo del Torót imádjuk a kivételesen egyedi, misztikus mesei stílusáért, a filmjei lenyűgöző látványvilágáért és azért az empátiáért, amivel a szereplőihez viszonyul, nem beszélve arról, hogy mindegyik filmje teljesen más, a rendezői látásmódja mégis süt mindegyikről. Legutóbb a 2017-es A víz érintését láthattuk tőle, mely elnyerte a legjobb filmnek, legjobb rendezőnek, a legjobb látványtervezőnek és a legjobb eredeti filmzenének járó Oscar-díjat. 

A horrorok és a fantasyk után most a noir és pszichothriller világa felé fordult. Új filmje a Nightmare Alley, vagy magyarul Rémálmok sikátora William Lindsay Gresham 1946-os regényét adaptálja (amit egyébként 1947-ben már megfilmesített Edmund Goulding). A film egy karneváli közegben játszódik, főszereplője az ambíciózus Stan (Bradley Cooper), aki úgy csűri-csavarja a szavakat, hogy elmetrükkjeivel remekül tud manipulálni embereket. Aztán belebotlik egy ördögien elbűvölő pszichiáterbe, dr. Lilith Ritterbe (Cate Blanchett) és veszélyes macska-egér játék kezdődik a két megszállott ember között.

A további szerepekben olyan menő színészeket láthatunk, mint Toni Collette, Willem Dafoe, Richard Jenkins, Rooney Mara, Ron Perlman és David Strathairn látható. A Nightmare Alley december 17-én kerül mozikba a tengerentúlon, hazai bemutatóról egyelőre nem tudni.