Ifjú Penge pályázat a Reklámzabálók Éjszakáján

Az Ifjú Penge pályázatot a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) és a Reklámzabálók Éjszakája közösen hirdeti meg kreatív fiatalok számára. A cél, hogy egy rangos megmérettetés keretében mutatkozhassanak be a reklámszakma leendő titánjai.

Az idei feladat címe: „Reklám a reklámért". Olyan kommunikációs megoldásokat lehet nevezni, amelyek rámutatnak a marketingkommunikáció pozitív vonatkozásaira, felhívják az emberek figyelmét ennek mindennapi előnyeire, szükségességére. Az üzenet célcsoportja alapvetően az „átlagfogyasztó", ugyanakkor lehetséges olyan pályaműveket is nevezni, amelyek egy szűkebb kört szólítanak meg.

A pályázati kiírást itt, a nevezési lapot pedig itt lehet letölteni. Aki online szeretne nevezni, ide kattintson.




Londonban a Delta

Mundruczó KornélDelta című rendezése az október 15-én kezdődött 52. Londoni Filmfesztiválon lesz látható először Angliában. A Brit Filmintézet által rendezett kéthetes seregszemle a közelmúlt filmtermésének legjobbjait gyűjti egybe, ennek köszönhetően Anglia legrangosabb filmes eseménye. A Temze parti fesztiválon, melyen 200 új játékfilm angliai premierjére kerül sor, Mundruczó Kornél személyesen mutatja be a Deltá-t október 22-én – adta hírül a Magyar Filmunió.

A londoni filmfesztivál műsorra tűzi Csupó Gábor brit-magyar koprodukcióban készült A holdhercegnő (The Secret of Moonacre) című fantasy-ját is, melynek magyar koproducerei Váradi Gábor és Miskolczi Péter voltak.

Mundruczó Kornél Deltá-ja a napokban a flandriai Ghent filmfesztiválján és a franciaországi Cinessonne seregszemlén versenyez, majd a törökországi Antalyá-ban megrendezett Eurasia filmünnepen lesz látható. Izrael rangos nemzetközi filmfórumainak egyike, a haifai nemzetközi filmfesztivál holnap este tűzi műsorra a Tóth Orsi és Lajkó Félix főszereplésével készült alkotást Mundruczó Kornél jelenlétében.




Rekordszámú külföldi film nevezett az Oscarra

Rekordszámú, 67 nevezés érkezett az idegen nyelvű film kategóriában a 2009-es Oscar-díjra: szinte az összes európai ország mellett többek között Kína, Japán, Irán és - első alkalommal - Jordánia is versenybe száll az aranyszobrocskáért – tudatta az MTI.

A Los Angeles-i Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia által közzé tett nevezési lista szerint Olaszország a cannes-i film fesztiválon második díjjal jutalmazott alkotást, a Gomorrah-t, Németország a Der Baader Meinhof Complex című filmet, Ausztria a Revanche című mozit, Magyarország Bollók Csaba filmjét, az Iszka utazását indítja a legnevesebb filmes elismerésért folyó versenyben. A 81. alkalommal megrendezendő díjkiosztó Oscar-gálára február 22-én kerül sor.

2008-ban a Stefan Ruzowitzky rendezte A pénzhamisítók című osztrák film nyerte el a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat, míg egy évvel korábban a német rendező, Florian Henckel von Donnersmarck A mások élete című műve bizonyult a legjobbnak.




Luxusklinika lesz a Pannónia szinkronstúdióból

A Népszabadság értesülései szerint luxusklinikává alakítják át a magyar szinkron szocreál fellegvárát, a Hűvösvölgyi úti Pannónia stúdiót. Az épületet korábban az RTL Klub vette meg hangstúdiónak, de később inkább a Budafokon épített székházukat használták erre a célra. Volt olyan elképzelésük is, hogy apartman szálló készül a stúdióból az itt forgató külföldi stáboknak, de ez sem valósult meg.

A műemlék jellegű épület leendő tulajdonosa most azt vizsgálja, hogyan lehetne klinikaként hasznosítani. A megvalósításra Ráth Miklós, a Kruppa Építésziroda munkatársa dolgozott ki terveket, ezekhez azonban még módosítani kell a kerületi szabályozási tervet.