A Nap utcai fiúk Argentínában

17 mozifilm indul a holnap kezdődő San Luis-i nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjának fődíjáért, köztük Szomjas György A Nap utcai fiúkcímű rendezése – tudatta a Magyar Filmunió. A San Luis-i seregszemlét, mely Argentína új, nagyszabású filmünnepe, november első hetében rendezik meg második alkalommal. A nemzetközi zsűri elnöke a John Cassavetes filmjeivel ismertté vált Ben Gazarra, aki ez elmúlt évtizedekben Bogdanovich, Ferreri, Tornatore, Solondz, Turturro, Gallo, Spike Lee, Lars von Trier és a Coen fivérek alkotásaiban volt látható.

A Nap utcai fiúk San Luis-i díszbemutatóján jelen lesz Georg Pinter Amerikában élő rendező, forgatókönyvíró, a film utolsó kockáinak szereplője.


Nap utcai fiúk


Sok rockerarcot keresnek az új Kabay-filmhez

Az Index értesülései szerint a remake-eket jegyző Kabay Barna producer előző filmjét, a 81,5 millió forintos állami támogatásból is készült Papírkutyákat nemrég fejezte be, de máris megkezdte egy új mozi forgatását, amire Kölcsönkért kastély címen 20 milliós visszatérítendő támogatást kapott. Ugyanakkor rockerarcokat is keres a Nylongitár statisztálásához, ahogy az iwiwen is terjedő hirdetésből kiderül:

Szia!
Új Magyar vígjátékhoz, a Nylongitárhoz keresünk rocker statisztákat, akiknek a filmbéli két hardrock koncertrész felvételein kellene rajongóként csápolniuk e hét vasárnap és a jövő hétvégén. Természetesen rendes statisztapénzt kapnak a bátor jelentkezők és csak annyi a kritérium, hogy rockernek is nézzen ki az illető. Egyébként elég komoly mozifilmről van szó, Kabay Barna producer rendezésében híres színészek főszereplésével. 2008.10.31-én, azaz most pénteken lesz a válogatás 10.00 és 15.00 között. Igazi rocker-arcokra van szükség, nagyon-nagyon sokra. Gyertek minél többen! Akár csapatostul is! A forgatási napok: november 2, 7 és 8. Szeretettel várunk, ha megjelensz, a szereplési lehetőség biztos! A cím: Starcast - Budapest, XIV. kerület, Jeszenák János utca 10.


Egy bolond százat csinál (Rudolf Péter)


Az NKA pályázatot hirdet mozgóképes folyóirat indítására

Az NKA Mozgókép Szakmai Kollégiuma pályázatot hirdet a tárgykörébe tartozó 2009. január 1.–2009. december 31. között kiadásra kerülő hagyományos és internetes folyóiratok megjelentetésére.