A hazai mozifilmelosztásban a negyedik helyen álló vállalkozás tavaly több magyar filmjével is átlépte a 100 ezres nézőszámot. Rácz Zsuzsa nagysikerű regényének filmváltozatát, az Állítsátok meg Terézanyut! két és fél hónap alatt több mint 140 ezren nézték meg. Ezzel a látogatottsággal a tavaly bemutatott magyar filmek között Bergendy Péter filmje, a Magyar vándor után a második helyen áll. Árpa Attila első filmje, az Argo – mely hamarosan megvásárolható videón és DVD-n – a mai napig 130.507 nézőt vonzott, így a magyar filmek versenyében Árpa trash-meséje szintén dobogós. A forgalmazó filmjei közül a legnézettebb a Kémkölykök 3D Game Over című háromdimenziós mozi volt, melyet közel negyedmillió néző látott.

A napokban bemutatott, 7 Oscar-ra jelölt Én, Pán Pétert követő premierfilm, a március 10-én a mozikba kerülő az Átok - The Grudge című horror, amely különös feszültségű és intelligenciájú, egyedi alkotás. A japán rendező, Takashi Shimizu két évvel saját, japán filmje, az óriási sikert aratott JU-ON után vegyes szereposztással, Japánban forgatva, maga készítette el a film amerikai változatát. Az Átok további érdekessége, hogy egyik producere, az a rendkívül termékeny Taka Ichise, akinek japán nyelven készült Ringu című horrorfilmje alapján készült A kör című hollywoodi blockbuster, míg a másik producer, Sam Raimi neve, mint a Pókember 1-2 rendezője lehet ismerős a közönség számára. Végül pedig a film operatőre, Hideo Yamamoto, fényképezte A Kör című filmet is.

Áprilisban a francia filmeké lesz az SPI-nál a főszerep. A Titanic Fesztiválon az Intim vallomások lesz látható, míg az idei Francia Filmnapok a klasszikus regényhős, a kalandor-szívtipró, Arsene Lupin életét bemutató nagyszabású, kosztümös filmmel nyit, Romain Duris, Kristin Scott Thomas és Pascal Greggory-val a filmvásznon.