A Parlament egyhangú döntése alapján 2004 tavaszától életbe lépett Filmtörvény értelmében az MMK-nak módosítania kellett Alapító okiratát, és az alapítóknak új kuratóriumot kellett választani, mivel a jelenlegi tagoknak ez év végén lejár a mandátumuk. A 27 alapító szervezet személyi javaslatait, egy háromfős döntés előkészítő bizottság (Port Ferenc, Sándor Pál, Szomjas György) munkáját követően múlt pénteken terjesztették a közgyűlés elé, ahol konszenzusos alapon választották ki három évre a kurátorokat.

Az elnök Gunwalsky Ferenc maradt, és továbbra is a testület tagja Foktői János, a NKÖM Audiovizuális Főosztályának vezetője. Az újonnan megválasztottak között van Baán László, a Budapest Szépművészeti Múzeum frissen kinevezett főigazgatója, Bod Péter Ákos közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank egykori elnöke, Csányi Vilmos az ELTE Etológia tanszékének vezetője, Naszvadi György, a Pénzügyminisztérium volt közigazgatási államtitkára, a Területi Államháztartási Hivatal elnöke, Donáth László lelkész, parlamenti képviselő, Simó György, az Axelero vezérigazgatója.

Január elsejétől nem tagja a kuratóriumnak Dr. Kádár Béla, Kodolányi Gyula, Kőhalmi Ferenc, Pohárnok Mihály, Somosi Péter és Vince Mátyás.