"Szeretnénk azonos eséllyel információt szerezni a formátumokról, és befolyásolni a fejlesztőket, hogy a végén magabiztosan dönthessünk, hogy melyiket választjuk.” mondta el Kaye, majd hozzátette „Mindenki tisztában van vele, hogy sokkal jobb, ha csak egy formátum létezik, de még túl korai lenne elkötelezni magunkat.”

Kaye elmondta, hogy a stúdió szeretné hallatni a hangját olyan kérdésekben, mint a tartalom védelme, a gyártási költségek és a kivitelezés, még mielőtt a szakma megállapodna a feltételekben.

A Sonyn és a Foxon kívül, a Blu-ray Disc Assn. alapító tagjai között szerepel még a Dell, a Hitachi, a HP, a LG, a Matsushita, a Mitsubishi, a Philips, a Pioneer, a Samsung, a Sharp, a TDK és a Thomson is.

"Mindannyian egyetértünk abban, hogy valami friss technológiával kell kijönni ahhoz, hogy az DVD piacot még hosszú ideig életben tarthassuk.” mondta el Kaye. „A high-def TV-k terjedésével, az emberek nagyobb mértékben néznek majd high definition anyagokat. A korábban felvett filmeket is az új minőségben, az extra szolgáltatásokkal együtt akarják majd.”