Az iskola 1999-ben, Studio21 néven szervezte meg első hivatalos grafikai kurzusát. Az akkor még külvárosi helyszínen működő oktatóközpont mára a Nyugati térre költözött, és Magyarország legnagyobb számítógépes grafikát oktató intézményévé nőtte ki magát.

A Mesharray Digitális Média Iskolában többek között 3D animációt, digitális film-utómunkát,  játékfejlesztést és digitális látványtervezést tanulhatnak a leendő grafikusok, de a hobbi-fotósok is elsajátíthatják néhány hét alatt, hogyan tudnak elbaltázott fényképükből mesterművet kreálni a Photoshop segítségével. Az adott képzés sikeres elvégzése esetén nemzetközi oklevelet kapnak a hallgatók, így nem csak a digitális, de a való világban is számtalan területen kamatoztathatják a megszerzett tudást.

Bakos Bernadett, az iskola vezetője és Damján Tamás a Dell képviseletében

A Mesharray nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az Autodesk, a Pixologic és az Adobe hivatalos oktatóközpontjaként a legújabb szoftverek használatát oktassák, a lehető legjobb színvonalon. Ezért köttetett megállapodás a Dell Magyarországgal, amelynek köszönhetően megnyitott az iskola csúcskategóriás számítógépekkel és HD kivetítővel felszerelt tanterme, ahol magas hardverigényű digitális utómunka képzések is megvalósíthatóak.

A Mesharray egyéneknek és cégeknek is szervez képzéseket igény szerint, a magyar mellett angol és német nyelven, de náluk tanulnak szoftverhasználatot például a HSC Stábiskola Digitális utómunka szakának hallgatói is. Szeptemberben és februárban a palettán található minden képzés elindul, de a népszerűbb tanfolyamok évközben is startolnak. A tanfolyamok közt található 22 órás és 220 órás is, ennek függvényében alakul a tandíj, amelynek összege 70-500 ezer forint között mozog, amelyből a visszajáró hallgatók kedvezményt kapnak.

A Mesharray Digital Media School  igyekszik hallgatóinak segíteni az elhelyezkedésben – kiterjedt partnerhálózatuk segítségével  volt és jelenlegi diákjaik 'élesben' is kipróbálhatják magukat az adott szakterületen, a gyakornoki program keretében. Jelenleg futó ajánlatuk értelmében például egy próbamunka után három ügyeskezű hallgató a Nyócker-t jegyző Gauder Áron Egill című egészestés animációjának munkálataiba kapcsolódhat be - mesélte el kérdésünkre Bakos Bernadett. Az iskola vezetője azzal is elbüszkélkedett, hogy a Mesharray műhelyében született Goomi, a zenecsatornák népszerű kék rappere lett az Autodesk Siggraph show reel sztárja.

További információk az iskoláról és a képzésekről a Mesharray Digitális Média Iskola honlapján.

Részlet Gauder Áron készülő filmjéből, az Egill-ből