A Weinstein-fivérek új cége, a Weinstein Company már meg is szerezte Chen Kaige következő filmjének, az Ígéretnek a forgalmazási jogát, amely 35 milliós költségvetésével minden idők legdrágább kínai filmje. Az International Data Group óriásvállalat 150 millió dolláros kezdőtőkével létrehozott, New Media Fund nevű részlegével karöltve megvásárolták az észak-amerikai, a brit, az ausztráliai és a dél-afrikai jogokat is, és várhatóan decemberben útjára is bocsátják a filmet.

Weinsteinéknek nem ez az első portyája Kínában. A Miramax vezetőjeként ők vásárolták meg az Isten veled, ágyasom!-at, a Csunking Expressz-t és a Hőst is az amerikai piac számára. Náluk készült a több jelenet erejéig Pekingben forgatott Kill Bill, valamint a The Great Raid (A nagy rajtaütés) című új filmjük is elsősorban Kínában forgott. A producerek, az IDG-vel a háttérben, további kínai filmekbe is szeretnének beszállni, illetve a forgalmazási jogokat megvásárolni. 

A stúdióvezetők nagyon magabiztosak. Mint eddig bárhol, Kínában is megveti a lábát Hollywood, hangoztatják. Magasan képzett szakemberek, kaszkadőrök és jó felszerelés várja őket odaát. Az egyik legbeszédesebb jele a Kínára összpontosított figyelemnek, hogy nemrégiben megjelent a Variety kínai nyelvű kiadása, valamint a Hollywood Reporter is megnyitotta pekingi irodáját.