A tavalyi pitchfórumon Deák Kristóf filmterve, A legjobb játék nyert, a fiatal rendező előző filmje, a Mindenki az idei rövidfilmes Oscar-díj egyik legnagyobb esélyese. A pitchfórumra való jelentkezéshez a következő anyagokat kell beküldeni: maximum 2 oldal terjedelmű szinopszis, rendezői filmográfia (mindkettő Word vagy PDF formátumban), és képes anyag a vizuális koncepcióról, vagyis moodboard (JPG, JPEG, vagy PDF formátumban).

Az anyagok elküldésének határideje 2017. március 1. éjfél. A beérkezett pályázatok közül tíz filmtervet választanak ki, amelyeket szakmai zsűri előtt mutatnak be az alkotók (rendezők/forgatókönyvírók/producerek – stábonként maximum hárman). A prezentáció időpontja 2017. március 31.,10.00-13.30 óráig, helyszíne a Toldi ​m​ozi.

Forrás: Friss Hús

A pályázati anyagot e-mail​-csatolmányként kell elküldeni a veronika@daazo.com email címre. A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó nevét, telefonszámát és e​-mail​-címét, valamint nyilatkozatát, hogy pályamunkája saját szerzői műve, ​és ​nem sérti más szerzői jogát. A pályázat elbírálása 2017. március 15-ig megtörténik, az eredményéről minden pályázót e-mailben értesítenek.

A legjobb filmterv pénzdíjban részesül, illetve a nyertes projektet a Daazo és más szervezetek szakmai tanácsokkal segítik. A pitchfórumon való részvételre a projekt rendezője vagy producere pályázhat, egy pályázó több pályázatot is benyújthat, a nevezés pedig ingyenes. A pályázattal kapcsolatos kérdéseket szintén a ​​​​​​​veronika@daazo.com​ e-mail címen lehet feltenni.

Forrás: Daazo / Borítókép: Simonyi Balázs filmrendező a tavalyi pitchfórumon