A Freakin' Disco RULES című számához Freund Ádám rendezett videóklipet, mely decemberben debütált az interneten. A RULES-ban megjelenő bizarr, rémálomszerű családi jelenetek és képek a 90-es évek horrorfilmjeinek világát idézik meg. Az asszociatív cselekmény fő kérdése, hogy képesek vagyunk-e megbarátkozni a bennünk élő démonokkal, félelmekkel és prekoncepciókkal? 

A klip rendezője, Freund Ádám a Színház- és Filmművészeti Egyetemenen készítette Földiek című diplomafilmjét, amit számos díj és külföldi fesztiválszereplés mellett Diák-Oscar díjra is jelölték. Operatőre az Aranyszem- , valamint a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál díjával frissen kitüntetett Gyuricza Mátyás, látványtervezője a Jupiter holdja art direktora, a Rossz versek production designere, Tasnádi Zsófi, vágója pedig Gorácz Vanda. 

A One Screen Shorts fesztivált a nagymúltú kreatív konglomerátum, a The One Club szervezi, amely több évtizede meghatározó szereplője az amerikai reklám- és filmes szakmának, ez a fesztivál pedig lehetőséget biztosít arra, hogy itt találkozhassanak e két szcéna képviselői. A zsűriben nem kisebb nevek ülnek, mint Hannah Gullixson a Netflix global kreatív marketing igazgatója, Alexandra Sobiecki a Spotify kreatív munkatársa, illetve Ross McGraw a Nickelodeon marketing igazgatója. A versenyre több kategóriában – dokumentumfilm, fikciós rövidfilm, animáció, alacsony költségvetésű, mobillal készített film, videóklip – lehetett nevezni, és több ezer nevező közül választották ki a Freakin’ Disco klipjét. A filmfesztivál díjátadója február 13-án este lesz a New York-i SVA Theatre-ben

Forrás: Launching Gagarin