Február 25-én volt a 75. évfordulója annak, hogy az oroszok jogszerűtlenül letartóztatták a kisgazdák egyik legfontosabb politikusát, Kovács Bélát. Az események Nagy Ferenc miniszterelnök lemondásához és a kommunisták hatalomátvételéhez vezettek. 2000 óta emlékezünk a kommunizmus áldozataira ezen a napon. 

Ennek apropóján került fel a netre Borbás Barna történelmi dokumentumfilmje, A koronatanú. A film Arany Bálint tevékenységén és sorsán, illetve a Magyar Testvéri Közösséggel szemben indított első koncepciós per eseménytörténetén keresztül mutatja be a második világháború után kibontakozó többpártrendszert ért kíméletlen támadást, a kiépülő diktatúra eszköztárát, valamint a köztársaság megdöntésének vádja mögött meghúzódó valódi hatalmi-politikai szándékokat.

A 35 perces kisfilm az Országgyűlés Hivatala és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága együttműködésében készült. A Válasz Online újságírójaként Borbás Barna nem először készített politikai témájú kisfilmet, több félórás dokudrámát is forgattak már, melyek az Országház Filmműhely YouTube-csatornáján találhatók meg. Közel egy éve beszélgettünk vele Trónfosztott királyság című alkotásának apropóján, munkájával kapcsolatban elmondta, hogy "Ez nem politikai munka – az újságírás azzal tényleg összeegyeztethetetlen lenne –, hanem meggyőződésem szerint a legjobb értelemben vett történelmi ismeretterjesztés. Történelem szakos tanárként végeztem, folyamatosan foglalkozom történelmi témákkal a lapnál is, és ha időm engedi, más formában is."