"Szembe akarok nézni azzal a példátlan felháborodással, amelyet a sajtó intézett a filmem ellen, és szeretném, ha az emberek maguk alakítanák ki a véleményüket. Ezért abban a 400 moziban, ahol szerdán elindult a film, a közönség pénteken ingyen megnézheti azt", jelenette be tegnap a rendező.

A filmet Lelouch cége, a Les Films 13 készítette és forgalmazza. A Les Parisiens egy 32 millió dolláros trilógia első darabjának készült. A szerelem múló természetéről szóló film szeptember 3-ikai, a Deauville American Film Festival-on történt bemutatkozása óta éles bírálatok kereszttüzében áll.

A francia Le Monde napilap szerint Lelouche munkája "emészthetetlen", majd a kritikus hozzáfűzi, hogy a 67 éves rendező csillaga már leáldozott. A rivális Liberation szerint pedig "szánalmas komédiáról" van szó.

Lelouch 1966-ban Egy férfi és egy nő című filmjéért megkapta a cannes-i Arany Pálmát, a következő évben pedig a legjobb idegennyelvű film és a legjobb forgatókönyvért járó Oscar-díjat, valamint legjobb rendezőnek is jelölték. Legutóbbi filmje a 2002-es And Now... Ladies and Gentlemen volt Jeremy Irons főszereplésével, illetve ugyanebben az évben készített egy epizódot a 11'09''01 - Szeptember 11 című szkeccsfilmhez.