A vetítésen jelen lesz a film Oscar-díjas rendezője, Szabó István és Ragályi Elemér operatőr. A vetítés után Jonathan Charles, a BBC egykori munkatársa beszélget a film készítőivel.

Pászthy Beáta, a magyar intézet igazgatója meghívta az estre Lady Valerie Soltit, Solti György világhírű magyar karmester özvegyét, de a vendégek között szerepelnek a brit sajtó és a filmes szakma képviselői, valamint egyetemi oktatók is - tájékoztatta a kulturális központ az MTI-t.

Tavaly novemberben volt Az ajtó premierje Nagy-Britanniában és az akkori nagy sikerre való tekintettel szervezte az intézet az EBRD-vel közösen az újabb vetítést a bank Auditóriumában. A 300 ember befogadására alkalmas teremben az EBRD rendszeresen tart kulturális és művészeti programokat azzal a céllal, hogy bemutassa a közép-kelet-európai régió kulturális értékeit a Cityben dolgozó brit és nemzetközi szakembereknek.


Az ajtó része az EBRD most induló filmes programjának. Az újabb nagy londoni érdeklődést jelzi, hogy már egy hete minden jegy elkelt a vetítésre - közölte a kulturális központ.

Szabó Magdának Az ajtó című regényéből készítette a filmet Szabó István, a főszereplő Helen Mirren Oscar-díjas angol és Martina Gedeck, a német színésznő.