Az összeállításban Nagy Viktor Oszkár a Hivatal készítéséről mesél. Rávilágít, hogy komoly kutatómunka előzte meg a forgatást, a bevándorló szereplők pedig a saját történeteiket adták elő, a Hivatal tehát dokumentarista film, aminek forgatókönyve megtörtént eseteken alapul. Fignár Anna a forgatásról beszélt: a bevándorlók történeteire már csak azért is képes volt őszintén reagálni, mert akkor hallotta azokat először.

 (A videót a Magyar Filmakadémia készítette)

"A film ugyan nem dokumentumfilm, így nem minden szempontból pontosan adja vissza a magyar bevándorlási hivatal működését, a rendszer mögött húzódó problémákat azonban megmutatja és mindezt úgy teszi, hogy nem kész válaszokat ad, hanem kérdéseket ébreszt a rendszerről, ahol 5 perc jut minden sorsra, ahol pár idegen dönt két ember szerelméről és ahol futószalagon mennek az életek." - írtuk a filmről.

 

Az Azok szintén a migráció kérdését boncolgatja, mivel a Vámosszabadinál felállított menekülttáborról szól, valamint a helyiek és a menedékkérők konfliktusát járja körbe. Az Izland mozgásban készítője, Jurkovics Milán szerint egy "travelogue", azaz nem hagyományos útifilm. Ferenczik Áron a főhőse és saját maga közti hasonlóságokról beszélt a Filmhét hatodik ajánlójában, és megmagyarázta a kisiflm címét is. Íme a Szabó úr trailere: