A Filmhét ötödik videós ajánlójában Árpa Attila a vígjáték-rendezés és az Argo 2 forgatásának kihívásairól beszél, Scherer Péter az első rész és a folytatás viszonyáról, Nagypál Gábor pedig saját, meglehetősen karikaturisztikus karakteréről. A két debütáló animációs kisfilmes, Király Krisztián és Kántor Péter egyaránt munkáik készítéséről és alapkoncepciójáról mesélnek.

 

  (A videót a Magyar Filmakadémia készítette)

"Öregfiúk újra bevetésen, minden akció nagyobb ívű, több a robbanás, és komolyabbak az ellenfelek, ahogy egy ilyen műfajú filmnél ennek lennie kell, ráadásul a befejezés is többszörösen nyitott, akár egy harmadik rész is beleférhet még." - írtunk kritikánkban az Argo 2-ről. Mutatjuk az előzetesét:

 

Király Krisztián animációs kisfilmje, A körömágyszaggató főhőse egy huszonéves magyar srác, aki elmereng eddigi életének néhol kellemetlen, néhol megmosolyogtató, de mindenképpen meghatározó élményein. Király szerint "egy kicsit fájni fog" a nézőknek, íme a teasere:

A körömágyszaggató és Kántor Péter filmje, az Ujj a ravaszon egyaránt a MOME-n készített mesterszakos diplomafilmek. Kántor filmjében egy öregúr szkafandert ölt, hogy alámerüljön a közeli vizekben. Kutatása során emlékek kerülnek felszínre, melyek fontos momentumokat idéznek fiatalkori éveiből. Szemtanúi vagyunk, miként próbál társával elfogni egy veszélyes bűnözőt, aki aztán a vártnál nagyobb problémát okoz. Az összefonódó múlt és jelen fokozatosan bontja ki az öreg búvár kutató merülésének valódi célját.