A Pannonia Entertainment forgalmazásában novemberben mutatják be a hazai mozik a neves olasz rendező, Giuseppe Tornatore Ennio Morricone című portréfilmjét minden idők egyik legnagyobb filmzeneszerzőjéről. A hírt a Filmzene.net tette közzé, náluk látható először a film magyar feliratos előzetese. 

Ennio Morricone 2020 nyarán, 91 évesen hunyt el. A róla készült dokumentumfilm rendezője az a Giuseppe Tornatore, aki többek között az Oscar-nyertes Cinema Paradisót is készítette – írja a Filmzene.net. Ekkor dolgozott először a Maestróval, együttműködésük pedig további 12 alkotásban folytatódott, így közel három évtizednyi munkakapcsolattal és néhány korábbi dokumentumfilmmel a háta mögött nem alaptalanul vágott bele a 156 perces életrajzi megemlékezésbe.

 

A dokumentumfilm a Sergio Leonéval való legendás zenéktől kezdve mutatja be a zeneszerző életművét egészen az Aljas nyolcasig, amelyben Quentin Tarantino nemcsak először használt komponistát, de egyből Oscar-díjat is nyert érte az olasz mester, aki korábban életműdíjat kapott az Akadémáiától. A dokumentumfilm betekintést nyújt Morricone világkörüli turnéiba, miközben olyan megszólalók sztorizgatnak a rendezőn kívül, mint Tarantino, Clint Eastwood, Oliver Stone, Hans Zimmer, Barry Levinson, Dario Argento, Quincy Jones, Bruce Springsteen vagy John Williams.

Az Ennio Morricone a Pannonia Entertainment forgalmazásában kerül a hazai mozikba idén novemberben.

Forrás: Filmzene.net