Papp Gábor Zsigmond rendezésében készült zenés életrajzi film Bereményi Gézáról, akinek több generáció számára meghatározó dalszövegek mellett forgatókönyvíróként és rendezőként olyan mérföldkőnek számító filmek fűződnek, mint a Megáll az idő vagy az Eldorádó. Bereményi többek között ezeknek a filmeknek a forgatását is felidézi.

Papp Gábor Zsigmond rendezőtől megtudtuk, hogy a múlt párbeszédekből való kibontakoztatása is egy eszköz volt arra, hogy kerülje a hagyományos, beszélőfejes portréfilm csapdáit: „Az alapvető koncepció az volt, hogy Bereményit a mai nézők és fiatalok számára érdekes módon szólaltassuk meg. Nem akartuk, hogy a nagy író a könyvespolc előtt ülve mesélje el az életét, helyette legyen benne akció, fikció, szerepjáték és sok filmes idézet és archív dokumentum bejátszás. A megrendezett klippekből, illetve a természetes élethelyzetekből és találkozásokból ismerhető meg Bereményi személyisége."

Ha szeretnél ingyen belépőket nyerni a Bereményi kalapja közönségtalálkozóval egybekötött díszbemutatójára, küldd el az alábbi kérdésre adott választ a filmhu@forum.film.hu e-mail címre:

Gyerekszínészként melyik későbbi magyar rendező tűnik fel Bereményi Géza Eldorádó című filmjében?

A) Mundruczó Kornél
B) Tóth Barnabás
C) Nemes-Jeles László

A helyes válaszokat 2022. szeptember 20. kedd estig várjuk, az üzenete tárgya Bereményi kalapja-játék legyen. A helyesen válaszolók között 3x2 jegyet sorsolunk ki a film Corvin moziban rendezett premierjére. A nyerteseket e-mailben értesítjük.