A mozi anyagi bázisát a Ray Charles életét feldolgozó Ray című életrajzi filmet is finanszírozó Bristol Bay Prods. nevű cég vállalta magára, amelynek közös érdekeltségei vannak a Philip Anschutz milliomos tulajdonában lévő Walden Mediával.

Woo emellett a 2007-re tervezett The War of the Red Cliff forgatására is készül, amely első anyanyelvén és egyben szülőföldjén készülő film, azóta, hogy elismert Hong Kong-i akciórendezőként be tudott törni Hollywoodba. Első álomgyári munkája az 1993-as Tökletes célpont (Hard Target). Az USA-ban készült produkciói közé tartozik még a Rés a pajzson (Broken Arrow), az Ál/arc (Face/Off) és a Mission Impossible 2., A felejtés bére (Paycheck) és A fegyverek szava (Windtalkers).

Az akciófilmek erőszakosságát látványos, helyenként poétikus képekkel vegyítő alkotó messze előre beosztotta munkanapjait. Woo 2007-ig a már említett TheWar of The Red Cliff melett öt másik egészestés mozi leforgatását tervezi. Többek közt egy másik kémtörténet, a Spy Hunter mellett, a klasszikus szuperhős legenda, a He-Man megfilmesítésére készül.