A Pannonfíling Mozgóképes Találkozó egy rövidfilmes szemle és verseny, amely a veszprémi ősz egyik különleges kulturális programja. A fesztiválon a hazai és határon túli amatőr és független filmesek már 2005 óta bizonyítják, hogy egy jó történetet nem csak sok millió dolláros robbanásokkal, autósüldözéssel és szilikon domborulatokkal lehet elmesélni. Az elmúlt években alacsony költségvetésből, de annál nagyobb lelkesedéssel és kreativitással készült roadmovie-t, háborús drámát, sci-fit, szerelmi történetet, videóklipet és  animációsfilmet is láthattak a nézők.

A fesztivál büszkén mondhatja, hogy az elmúlt években itt debütált alkotók közül nem egy ma már megbecsült tagja a hazai mozgóképes szakmának, és a Pannonfílingen bemutatott filmjeik más - hazai és nemzetközi - fesztiválokon is sikerrel szerepeltek. 

A 17. Pannonfílingre való nevezés, az elmúlt évekhez hasonlóan, nem túl szigorú: a filmek lehetőleg ne legyenek 15 percnél hosszabbak (ha mégis, az sem katasztrófa), tematikában és műfajban nincs megkötés, nevezési díj nincs. A versenyprogramba bekerülő filmekről szakmai előzsűri dönt.

A Pannonfíling Mozgóképes Találkozóra várhatóan 2021-ben sem egy verseny-, inkább egy filmklub hangulata lesz jellemző. A "rövid filmek hosszú napján" barátságos környezetben beszélgethetnek a nézők a filmesekkel és a szakmai zsűrivel, így az alkotók közvetlen visszacsatolást kapnak munkájukról, és a közönség is bepillanthat a filmkészítés kulisszái mögé.

A 17. Pannonfíling Mozgóképes Találkozóra október 4-ig várják a rövidfilmek nevezését a pannonfiling@pannonfiling.hu email címre. Az idei találkozó tervezett időpontja november 6., helyszíne pedig a veszprémi Expresszó Klub.

Forrás: Pannonfíling, címlapkép: Két csík