Magyar filmek Ohióban

A közép-európai filmek rangos amerikai fórumát idén 33. alkalommal rendezik meg Ohio állam elsőszámú filmfesztiválját Clevelandben. A Magyar Filmunió értesülései szerint Gigor Attila A nyomozó című rendezői vizsgafilmje és Lakatos Róbert Bahrtalo! című komédiája mutatkozik be az elkövetkezendő napokban az amerikai filmünnepen. Az amerikai szervezők a közép-európai válogatásba összesen 12 alkotást hívtak meg régiónkból.




Kaszás Attilára emlékeznek a Komédiumban

Folytatódik a Komédium Színház Filmklubjának programsorozata. Március 23-án, hétfőn 18 órától, fájdalmasan korai halálának második évfordulóján Kaszás Attila emlékének adóznak Sólyom András Érzékek iskolája című filmjének vetítésével. A vetítést követően Kun Zsuzsa moderálásával beszélgetésre is sor kerül, melynek résztvevői a rendező Sólyom András, valamint a filmben szereplő Németh Kristóf és Nyertes Zsuzsa.




Az Apaföld közönségtalálkozója a Kinoban

A 40. Magyar Filmszemlén a külföldi kritikusok által díjazott Apaföld című alkotás március 19-től látható a Kinoban. Március 24-én a 18 órai vetítést követően, fél nyolctól közönségtalálkozóra kerül sor az alkotókkal, Nagy Viktor Oszkár rendezővel, Dobos Tamás operatőrrel, Miskolci Péter producerrel, és Ravasz Tamással, a film főszereplőjével.




Filmdíj Enyedi Ildikónak Miamiból

Magyar sikerrel zárult a március 15-én véget ért miami filmfesztivál – tudatta Magyar Filmunió. Enyedi Ildikó Első szerelem című alkotása lett a legjobb rövidfilm Floridában. A húszperces magyar mozgókép a nemzetközi seregszemle rövidfilm versenyének nagydíját nyerte el. Az alkotás Muhi András vezette Inforg Stúdióban készült, és legelőször a nagyhírű locarnói filmfesztiválon volt látható 2008 nyarán.