Dino Buzzati varázslatos meséje elevenedik meg A vörös teknős alkotóinak nagyszabású animációs filmjében. A Medvevilág Szicíliában július 16-tól szinkronizáltan látható országosan a mozikban a Mozinet forgalmazásában. A mesebeli Szicíliában játszódó történetben Leander, a medvék királya levezeti a népét a hegyekből, hogy élelemhez jussanak és megtalálják régen elvesztett fiát, Tónit. Az emberek világával megismerkedő medvék viszont egyre több emberi szokást vesznek át, a városokban élve veszélybe kerül a medvelélek.

A Medvevilág Szicíliában a XX. század egyik legjelentősebb szépirodalmi gyerekkönyve. A belőle készült animációs film felnő a feladathoz: az olasz származású rendező, Lorenzo Mattotti a megvalósításon a Kecskeméti Animációs Stúdióval dolgozott együtt.

KAFF 2019: Medveinvázió Kecskeméten

Az animációs fesztiválon találkoztunk a Kecskeméten rajzolt medvék csapatával.  A kedves, egyben tanulságos történethez a hagyományos, jólesően folyékony mozgású rajzanimációnak köszönhetően kellemes látvány társul. A színpompás, mesekönyv illusztrációkra emlékeztető képekbe könnyű belefeledkezni.

Forrás: Mozinet