Újabb előzetes tölthető le a film hivatalos weboldaláról, amelyben többek közt a különös tehetséggel megáldott Jean-Baptiste Grenouille (Ben Whishow) életének első pillanatai láthatóak, valamint feltűnik a csúcs-parfüm legfontosabb „összetevő”-jének szánt Laura (Rachel Hurd-Wood) és az őt féltő édesapa (Allan Rickman).

Tömeg gyülekszik egy dél-franciaországi városban, Grasse-ban, hogy haljon egy különös parfümkészítőre kirótt halálos ítéletet. Az emberek felkiáltanak, amint meglátják a bilincsbe verve elővezetett foglyot, üvöltve helyeselnek az ítélet bejelentésekor, és itt még nincs vége a történetnek... Miként jutunk el idáig és lesz a döglött halak közé rejtett újszülöttből ambíciózus fiatal parfümkészítő, ezt meséli el A parfüm. A sors kegyetlen volt Grenouille-jel, így ő sem mutat kíméletet, célja a legtökéletesebb, más szavakkal a legellenállhatatlanabb illatszer megalkotása, amelynek elemeit eleinte egész ártatlan módszerekkel gyűjti, végül azonban a siker érdekében „kénytelen” delikvenseivel végezni. Az utolsó „összetevő” egy gyönyörű fiatal lány, akinek édesapja érzi a veszélyt, és igyekszik őt megóvni. A filmnek van még egy fontos szereplője, az ifjú parfümáriust segédként alkalmazó Baldini, akit Dustin Hoffman alakít.

Felvétel A Parfüm forgatásán

A történet megfilmesítésének nehézségei nyilvánvalóak - könyv formájában sem kel életre mindenki számára. A szagok, illatok előállításával ambícióit kielégíteni igyekvő illatszerkeverő sztorijának feldolgozására Tom Tykwer vállalkozott, akinek filmjét először szeptemberben mutatják be a német mozik, a tervek szerint hozzánk 2007 elején érkezik A parfüm.