Faur Anna: Lányok:
 
Faur Anna első filmjének ötletét az 1997. november. 21-i taxisgyilkosságból (2 tizennégy éves lány leütött és halálra rúgdosott egy taxisofőrt) merítette. A két különböző, a társadalom peremén élő generáció tragikus találkozását középpontba állító Lányok történte mégis fikció.




Szereplők:
Fulvia Collongues, Helene Francois, Zsótér Sándor, Rába Roland
Gyártó: Hunnia Filmstúdió
Költségvetés: 95 millió forint


Gát György: Vuk 2:

A történet ott folytatódik, ahol az előző rész abbamaradt. Az öreg Vukot meglövik, állatkereskedők kezére kerül, akik eladják egy cirkusznak. Mindeközben Vuk fia beleszeret egy artista rókalányba. Céljuk, hogy kiszabadítsák a rabszolgasorba taszított állatokat, és bármily meglepő, emberrészről is akad majd segítség.




Gyártó: DYN Entertainment,  Magyar Rajzfilm Produkciós Iroda Kft. (MA-RA), Költségvetés: 1, 4 milliárd forint

Ternovszky Béla: Macskafogó 2:

A történet a fémbulldog megjelenése után húsz évvel játszódik, már csak a világ eldugott részein élnek „átneveletlen” macskák.  Egy Stanley nevű újságíró elindul az afrikai dzsungelbe, hogy megtalálja Livingstone-t. Ott keveredik bele az életveszélyes alvilági játékokba. Feltűnik majd Grabowsky, a négy patkány, s talán még Lusta Dick is…





Vágvölgyi B. András:Kolorádó Kid:

Az ’56-os eseményekben is aktív szerepet vállaló Kreuzer Béla kedveli a hazárdjátékokat. 1959-ben némi ügyeskedés útján jelentős nyereményhez jut. Gondtalanul mulatozik hát a barátaival, csak azt nem tudja, hogy a titkosrendőrség már a nyomában van…
Vágvölgyi András leginkább Carol Reed A harmadik ember című alkotásához hasonlította legújabb filmjét.




Szereplők: Nagy Zsolt, Gáspár Tibor, Sárosdi Lilla, Dedre Zsuzsa
Gyártó: Cameofilm


Tarr Béla: A londoni férfi:

Maloin egyszerűen és mindenfajta életcél nélkül tengeti életét a tenger mellett. Fokozatosan elveszti viszonyát a külvilággal, emberi kapcsolatai beszűkülnek. Szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, ami fejetetejére állítja az életét. A bűn és bűnhődés, ártatlanság és bűnrészesség közti határ elmosódik… Tarr Béla unokái sok érdekes sztorit hallhatnak majd ennek a filmnek a forgatásáról…Korzikai kalandok, a francia producer Humbert Balsan öngyilkossága, csatározás a koprodukciós partnerekkel. A londoni férfi forgatása is önálló filmet érdemelne. A többéves kálvária után a film bemutatását az idei Cannes-i fesztiválra tervezik.

Szereplők: Tilda Swinton, Miloslav Krobot, Derzsi János, Szirtes Ági, Lénárt István
Gyártó: TT Filmműhely
Költségvetés: 6 millió euró


Árpa Attila:A sólyom országa:

Árpa Attila az akcióba oltott Argó után izgalmas animációt ígér. A történet egy középkori ország ódon fővárosában játszódik. A gonosz királynő, Lunarda ül a trónon, és nem is sejti, hogy lázadás készül ellene. A válságot még az is súlyosbítja, hogy egy titokzatos szörny elrabolja az országban élő gyerekeket…




Költségvetés: 185 millió forint

Koltai Lajos: Evening :

ASorstalanságután Koltai Lajos nőközpontú drámát rendez. A film főhőse, Ann Grant, a halálos ágyán fekve meséli el lányainak élete meghatározó eseményeit. Megelevenednek a főiskolai évek, korábbi emberi kapcsolatok, elbaltázott lehetőségek.

Szereplők: Vanessa Redgrave, Glenn Close, Claire Daines, Meryl Streep
Gyártó: Hart-Sharp Entertainment/Focus Film


Antal Nimród: Vacancy:

Fiatal pár hátborzongató éjszakája egy motelban. A motel TV-jén snuff filmek futnak, amelyek helyszíne kísértetiesen hasonlít a szobára, amelyben a párocska megszállt. Miután rejtett kamerákat fedeznek fel, rájönnek, hogy őket is egy ilyen főszerepre „kérték fel”. Antal Nimród új filmje áprilisban debütál az USA-ban.




Szereplők: Luke Wilson, Kate Beckinsale
Gyártó: Screen Gems Studio