Fliegauf Benedek: Milky Way

A rendező előző filmjeihez hasonlóan a Milky Way is a Muhi András vezette Inforg Stúdióban készült. „Van benne egy kis német részvétel is az Intuitiv Films részéről, de a gyors előkészítés és forgatás miatt magam mellett tudhatom Durst Györgyöt és a Mécs Mónika – Mesterházi Ernő párost is koproducerként. Még egy ilyen low budget filmhez is összefogás szükséges.” – mondta a filmhunak Muhi András.  Akitől azt is megtudtuk, hogy bár a european-films.net szerint Cannes-ban debütálhat Fliegauf Benedek ambient mozija, a nemzetközi premierre a Locarno-i Filmfesztivál tűnik biztosnak. 

Paczolay Béla: Kalandorok

A Filmpartners és az Unio Film koprodukciójában készül Paczolay Béla első nagyjátékfilmje, a Kalandorok. A körülbelül 200 millió forintos összköltségvetésű alkotás forgatási munkálatai most tavasszal kezdődnek – tudtuk meg Kovács Gábortól a Filmpartners vezetőjétől. Az eredetileg még tavaly nyáron elindítani kívánt produkciót azért kellett elhalasztani, mert a film operatőre, Pados Gyula az Egyesült Államokban Koltai Lajos Evening című filmjén dolgozott.

Hajdu Szabolcs: Smooth Operator

Angol-német-magyar koprodukcióban, a Filmpartners és Katapult gyártásában készül Hajdu Szabolcs Smooth Operator című filmje, melynek középpontjában egy erdélyi magyar lány európai utazása áll. A körülbelül 3 millió euró költségvetésből gazdálkodó produkció forgatási munkálatai idén augusztusban kezdődnek.

Hajdu Szabolcs: Adel versus Friday

Már befejeződtek az eredetileg tévéjátéknak indult Adel versus Friday munkálatai. A LagunaFilm és az Unio Film koprodukciójában készült, eredetileg 16 milliméteres nyersanyagra forgatott Hajdu-opus most már csak felnagyításra vár. A rendező szerint a 70 milliós költségvetésű alkotás ősszel a mozikba kerülhet.



Pálfi György: A paradicsom

Az óvodások között felvett filmet előre megírt forgatókönyv nélkül, de határozott elképzelésekkel forgatta Pálfi György, Lukács Dávid és Pohárnok Gergely operatőri közreműködésével. A több mint száz órányi leforgatott anyag utómunkára vár, ez várhatóan idén ősszel valósulhat meg. Az Eurofilm gyártásában, viszonylag szűk közegben, kamara jelleggel készített alkotás költségvetése egy átlagos magyar játékfilm 1/4-re tehető.


Gauder Áron: Egill


Várhatóan 2008 végére készül el, de már most folynak az Egill munkálatai. A Nyócker alkotóinak legújabb animációja a Lichthof, a SzimplaFilm, a Storyteller Pictures és skandináv partnerek gyártásában, Gauder Áron rendezésében készül. Az izlandi költő és harcos történetének animációs feldolgozása várhatóan 2009 elején kerül a mozikba.