Felvillanyozó érzés egymás után látni Martin Scorsese és Mundruczó Kornél nevét egy netflixes előzetesben, amiről tudod, hogy Dél-Koreától Chiléig mindenhol megnézik az emberek. Még régebben, a velencei fesztivál idején derült ki, hogy Martin Scorsese-t annyira lenyűgözte a Pieces of a Woman, hogy executive producere lett a filmnek.

Karrierem legjobb pillanatának a szülés eljátszását tartom” - nyilatkozta a főszerepet alakító, a The Crown című sorozatból ismert Vanessa Kirby a Variety-nek. Az angol színésznő mellett az anyját alakító Ellen Burstynről is azt hireszteli a szaksajtó, rendkívüli alakításaik miatt esélyesek az Oscar-jelölésre.

 

Tudtam, hogy ez egy személyes történet Kornél és Kata számára” - mondta el Kirby. „Nagyon letisztult elképzelése volt a filmről, és ez megnyugtató tud lenni. Martháról is egy lángoló vízióval állt elő, és nagy szükségét érezte annak, hogy elmesélje ezt a történetet. Nem egy csecsemő elvesztéséről szól, inkább egy karaktertanulmány valakiről, akivel ez megtörtént. Hogyan reagál a traumára, hogyan megy végbe a személyes gyász. Engedte [Mundruczó], hogy én is formáljam a karakter személyiségét. Kölcsönös tiszteletet és bizalmat éreztem. Ez egy kifejezetten elmélyült együttműködés volt.”

Kirby Burstynnel együtt adott interjút a Varietynek, a 88 éves színésznőt eddig hatszor jelölték Oscarra, 1975-ben el is nyerte a szobrot az Alice már nem lakik itt című Scorsese-filmben nyújtott alakításáért. „Ez egy csodálatos dolog lenne. Nagyon vágyom arra, hogy én legyek a legidősebb jelölt” - válaszolta a színésznő, amikor a Variety ripotere arra hívta fel a figyelmét, ha jelölik Oscarra, megdönti a legidősebb színészjelölt rekordját. Szeretne bátorító példa lenni a nők számára, hogy idős korukban se adják fel és ne vonuljnak vissza idő előtt: "addig nincs vége, amíg te nem mondod azt, hogy vége".

A Pieces of a Woman december 30-án korlátozott mozibemutatót kap Amerikában, majd januártól 7-től az egész világon elérhető lesz a Netflixen.