Hátborzongató teaserrel jelentkezik Szász Attila Félvilág című filmje. Az kosztümös dráma az 1914-ben, Budapesten meggyilkolt kurtizán, Mágnás Elza utolsó napjait mutatja be. A filmet beválogatták a Montreal World Filmfesztivál fő versenyprogramjába, itt lesz a premierje, a mustra utolsó napján, szeptember 6-án mutatják be - írja az Index. A Félvilágot A berni követ alkotói jegyzik, amely tavaly szintén Montreálban versenyzett és megkapta az elsőfilmes kategória Bronz Zenit díját. 

A film főszerepeit Kovács Patrícia, Gryllus Dorka, Döbrösi Laura és Kulka János alakítja. A történet középpontjában három nő áll: a félvilági életet élő Mágnás Elza (Kovács Patrícia), bigott komornája, Rózsi (Gryllus Dorka), valamint a fiatal és naív cselédlány, Kató (Döbrösi Laura). A közöttük szövődő bizarr, szenvedélyes viszonyokat és sikamlós hatalmi játszmákat bonyolítják tovább az Elza körül felbukkanó férfiak (Kulka János és Sándor Péter), egészen a sokkoló végkifejletig - olvasható a film hivatalos facebook oldalán.

A film rendezője Szász Attila,  forgatókönyvét Köbli Norbert írta, producerei Lajos Tamás és Mink Tamás, operatőre Nagy András, zeneszerzője Parádi Gergely, vágója Hargittai László.