A legnagyobb érdeklődés a közönség-találkozókat övezi: szombaton és vasárnap a filmszínház vendége lesz Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Molnár Piroska, Haumann Péter, Szabó István, Koltai Lajos és Makk Károly. A beszélgetések mellett, a Nemzet színészei sorozatban a meghívott művészek filmjeit vetítik. A 90 esztendős Makk Károlytól az Egy erkölcsös éjszaka című klasszikus kerül vászonra, míg Szabó István a teljes életműve jelentős részét, szám szerint kilenc filmet visz magával a rendezvényre. A rendező és operatőre, Koltai Lajos, A napfény íze vetítését vezeti majd be vasárnap este, a Puskin 90 mintegy záróeseményeként.

Az Örök klasszikusok című szekcióban fontos nemzetközi alapművek kerülnek terítékre: Zeffirellitől a Rómeó és Júlia, a Woody Allen főszereplésével és forgatókönyvéből készült Játszd újra, Sam, Coppola Keresztapája, valamint David Lynch Kék Bársony című mestermunkája. Fábri Zoltánra hat alkotással emlékeznek, a Fellini örököseként számon tartott Paolo Sorrentino legsikeresebb két mozija is műsorra kerül, és az eseményen lesz először látható a felújított Casablanca. E mellett az utóbbi évek legnagyobb sikerű magyar filmjei sem maradnak ki.

Az alkalomra a mozi előtere is ünneplőbe öltözik: a születésnapi hétvégén a mozi történetével kapcsolatos, rendhagyó tárlat nyílik a Puskinban, illetve különleges plakátkiállítás is várja a nézőket. Az előadások (és a hozzájuk kapcsolódó beszélgetések) a mozi pénztárában megvásárolható Puskin 90 kártyával látogathatóak.