Kis hajni november közepén fejezte be első, Külön falka munkacímen készülő nagyjátékfilmje forgatását, de a Színház- és Filmművészeti Egyetemen készített diplomafilmje továbbra is járja a világot. A Last Call a Friss Hús fődíja után a Malter és a Busho is a legjobbnak választotta, tavaly nyáron Szarajevóban a legjobb vizsgafilm lett, díjat kapott Triestben, Lublinban, a cseh Zlín Filmfesztiválon, Zsurzs Kati pedig a legjobb női főszereplő díját is elnyerte a Magyar Filmdíjak kisfilmes kategóriájában. 

Kis Hajni és a film operatőre, Nyoszoli Ákos Münchenben 

A müncheni diákfilm fesztivált 1981 óta rendezik meg, az évek során az egyik legfontosabb filmes eseménye lett a fiatal, friss diplomás rendezőknek. Évente több mint 60 filmet vetítenek, és majdnem 15 kategóriában díjat osztanak szét a beválogatott filmek között. Kis Hajni a legjobb filmnek járó VFF Young Talent Awardot nyerte el. A fesztivál programjában Kovács István diák Oscar-díjas Ostrom című filmje is szerepelt.

A kisfilm főhőse Anikó, aki 61 évesen úgy dönt, hátrahagyja a megszokott életét és külföldre költözik a lánya után, aki külföldön alapított családot. Felmond a kórházi munkahelyén, eladja a lakását, és egy délután alatt búcsút vesz az egész eddigi életétől. A Last Call a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült az SZFE és a Cinema-Film (producer: Garami Gábor) gyártásában, a Proton Cinema (Berkes Juli) és a Filmfabriq (Osváth Gábor) koprodukciójában. 

További részletek a fesztiválról és a nyertesekről a hivatalos oldalon olvashatóak.

Fotók: Filmschoolfest Munich