A Superman franchise-t birtokló Warner Bros. nem cáfolta a hírt, igaz nem is erősítette meg azt. A Superman-V.com arról is beszámol, hogy Routh egyszer már részt vett próbafelvételeken, de akkor még a Charlie Angyalait is jegyző McG volt megbízva a projecttel. Amikor aztán Singer (Közönséges bűnözők, X-men) került a Superman visszatér rendezői székébe, első dolga volt, hogy újra behívja Routh-t.

Érdekes módon, miután az eredetileg felkért Brett Ratner (Pénz beszél, Csúcsformában) javaslatát, Matthew Bomert éppen névtelensége miatt utasították el, a Warner ragaszkodik ahhoz, hogy névtelen színész keltse életre a szuperhőst.

Routh eddigi szerepei tökéletessé teszik őt a feladatra. Eddig a Will and Grace című sorozat egyik epizódjában szerepelt, három évvel ezelőtt egy Gilmore Girls részben, valamint 2001-02 folyamán az ABC csatorna One Life to Live című szappanoperájában. Ha ehhez hozzárakjuk még a már említett Undressed szerepet, összességében elmondható, hogy Brandon Routh nem híres színész.

Az Iowa-i születésű Routh október 9-én töltötte be 25 életévét, éppen azon a napon, amikor Christopher Reeve, az előző Superman kómába esett. Harry Knowles az Ain’t It Cool News szabadszájú főnöke szerint a Warners éppen kegyeleti okokból nem hozza még nyilvánosságra, hogy Routh lett az új Superman.

Bryan Singer rendezése várhatóan 2006 nyarán kerülhet a mozikba. Addigra minden bizonnyal lesz hivatalos címszereplője is a filmnek.