Jean Reno és Caterina Murino főszereplésével készült filmje is itt forgott, melynek során 47 helybéli technikai munkatársat és 37 korzikai színészt dolgoztattak. 

2003-ban a szigeten még csak 28 hét volt forgatási időszak, azóta azonban sokat emelkedett ez a szám. A változatos táj egyre több és több produkciót vonz Korzikára. Jelenleg éppen Tarr Béla forgatja ott Londoni férfi című filmjét, melyet a helyi alap 100 ezer euróval támogat. A színész Robin Renucci (Az évszázad gyermekei, Álmodozók) ugyanekkora összeget kapott elsőfilmje megrendezésére, melynek munkálatai szeptember 15-én indulnak.

A korzikai stratégia sikere egyik példája lehet annak, ahogy helyi, regionális szervezetek elkötelezik magukat a TV- és filmgyártás befogadása mellett. Az állam pedig úgy támogatja a régiók kezdeményezését, hogy minden elköltött 2 euró után még egyet befektet, maximálisan pedig a 10 milliós összkeretből 1 milliót áldoz egy-egy régióra. Legutóbb Haute-Normandie jelezte szándékát, hogy 200 ezer euróval beszállna a játékfilmgyártásba.