9151-en látták eddig az Üvegtigris 3-at

A szokásos csütörtöki bemutatónál egy nappal korábban, - hivatalosan december 15-én -, szerdán indult az Üvegtigris 3 a hazai mozikban, és az elmúlt napokban 89 előadáson 9151-en látták Rudolf Péter legújabb alkotását. Az Üvegtigris 3 a Szuez Film forgalmazásában országosan 40 kópiával került a mozikba. A siket nézők a Palace Westendben magyar felirattal nézhetik meg a filmet, míg a Palace MOM park egyik termében angol felirattal vetítik a vígjáték harmadik részét. A film alkotói december 16-án Székesfehérvárra, 17-én Debrecenbe, 18-án Gyönyösre, 19-én, vasárnap a budapesti Allee-ba, 20-án, hétfőn Miskolcra, kedden Pécsre, szerdán pedig Veszprémbe látogatnak, ahol a vetítések után a közönség személyesen is találkozhat velük.

 


Nézd meg az Üvegtigris 3 előzetesét!


Könyv jelent meg Ruttkai Éváról és Latinovits Zoltánról

Személyes történetek mellett eddig még nem publikált dokumentumok és mintegy másfél száz fotó idézi fel a két színészóriást, Ruttkai Évát és Latinovits Zoltánt Szigethy Gábor színháztörténész és felesége, Gábor Júlia könyvében. A Helikon Kiadónál megjelent Álomszínészpár - Történetek Ruttkai Éváról és Latinovits Zoltánról című, 191 oldalas kötetbe került történeteket tematikusan csoportosították - mondta el Szigethy Gábor az MTI-nek. Gábor Júlia édesanyjáról, Ruttkai Éváról írt személyes emlékei és a színháztörténeti szempontok tökéletesen kiegészítik egymást. Gábor Júlia felidézte: a Ruttkai Éva Emlékszoba 2002-es bezárása után nem volt kinek elmondania az addig a tárlatvezetéseken előadott történeteket, így jutott eszébe, hogy papírra kellene vetnie őket. A szerzőpáros a könyvbemutatón arról is beszélt, hogy hatalmas, folyamatosan növekvő hagyaték van a birtokukban, amelyre több időt és pénzt kellene szánni. Mint fogalmaztak, önerőből jelenleg csak az állagmegóvásra jut energiájuk, a hagyatékban lévő dokumentumok tudományos igényű feldolgozására nem.

ruttkai_latinovits_500



Sikeresen zárult a Cigány Filmfesztivál


A Zappa emlékzenekar és Szakcsi Lakatos Béla koncertjével zárult december 11-én, pénteken a II. Budapesti Cigány Filmfesztivál. A legendás roma származású művész, Frank Zappa emlékére rendezett koncert méltó lezárása volt a programsorozatnak, amelynek során több mint 40 roma témájú filmet láthatott a közönség. A VIII. kerületi Napházban és a Kesztyűgyárban igazi fesztiválhangulat volt esténként. Számos kísérőprogram is várta az érdeklődőket, köztük beszélgetések, ahol szociológusok, művészek és újságírók vitattak meg aktuális kérdéseket.