Kingdom of Heaven

Nem szabad elfelejtkezni a Batman Beginsről sem, amely szintén ebben az időszakban, június 17-én kerül mozikba. A denevérember eredetét bemutató film tele lesz húzónevekkel, például Michael Caine, Katie Holmes, Liam Neeson és Morgan Freeman is szerepelnek benne. A rendező pedig a Mementó alkotójaként ismert Christopher Nolan.

Alapvetően az Útikalauz számára jó időpont választottak az április végi dátummal, de biztos, hogy maga a produkció kockázatos a Disney-nek. Anyagi oldalról nézve 80-100 millió dollár sikernek számít az Észak-Amerikai piacon, de talán ennél jobb eredmény is elérhető. Minden az első hét bevételétől függ, ekkor legalább 20 milliós eredményre lenne szükség. Igaz arról sem szabad elfelejtkezni, hogy más országokban hányan lesznek kíváncsiak a Douglas Adams-rajongók szinte kultikus tisztelettel övezett könyvének mozgóképes változatára.

Az 1981-es tévésorozat, az 1984-es újabb verzió, majd a kilencvenes évek végi kísérlet után a mostani filmmel van eddig a legnagyobb esély arra, hogy a galaktikus ámokfutás története a szűkebb rajongótáboron kívül az univerzum távolabbi részeibe is eljusson.