A harag napjaHódi a filmhu kérdésére elmondta, hogy Szabó Győzőre a Valami Amerikában lévő vérbő figurája miatt esett a választása, ám amikor a színész nem tudta elvállalni az általa felkínált szerepet, ajánlott neki egy másikat. Az Amerikában élő rendező értelemszerűen nem ismerte a magyar gengszter-rap fenegyerekét, de amikor meglátta egy fényképen Ganxsta Zoleet, egyből megtalálta Igor filmbeli megfelelőjét, akiről a próbák során kiderült, hogy nagyon jó improvizációs készsége van. Mivel Zolee érezte, hogy testhez áll a szerep, és ráadásul hamar le is kaszabolják a filmben, nem állt ellen a kérésnek. Szabó Győző pedig Macbeth-ként vigasztalódhat a színpadon.

A produkció öt héten át forog, ennek pont a felét, mintegy két és fél hetet Magyarországon töltenek, olyan helyszíneken mint a Károlyi Palota vagy a Kiscelli Múzeum. A forgatás további részét a tiroli hegyek és a németországi farkasok között tölti a stáb. Az anyagi háttért firtató kérdésekre Hódi úgy felelt, hogy nincs sok pénzük, csupán annyi, hogy ezt a filmet jól meg lehet belőle csinálni. A költségvetés összegét a koprodukciós partnerek adják össze: az osztrák és német alapítványok mellett a magyar filmtörvény adta lehetőségeket is kihasználják.

A film zenéjét Hódi Jenő egyik gyerekkori bálványa, Presser Gábor fogja készíteni a film számára, a fényképezésért pedig Seregi László felel majd. A premier jövő februárban Cannes-ban lesz, ezzel egyidőben tervezik elindítani a magyar moziforgalmazást is a Paradigma Film segítségével.