A Paprika Studios számos fikciós, dramatikus alkotást készített már a hazai és a nemzetközi piacra. A Lengyel gyilkos nők című széria a portfolió egyik kiemelt darabja lesz, tekintve, hogy az ötlettől a fejlesztésen át a teljes gyártási folyamatig bezárólag a Paprika Studios önálló megvalósításában készül el. Ezzel a gyártócég lesz az első a hazai piaci szereplők közül, amely ehhez hasonló komplex megbízást kapott nemzetközi streaming szolgáltatótól.



A Lengyel gyilkos nők főszereplői különböző éltkorú és társadalmi helyzetű nők, egy közös vonással - mindannyian gyilkosok. Az általuk elkövetett bűntettek a 90-es és 2000-es évek lengyel kriminalisztikájának ismert esetei voltak, melyeket az igazságszolgáltatás végül egytől egyig felgöngyölített. Ezen történeteket veszi alapul a sorozat, amelyet az alkotók számos fiktív elemmel egészítenek ki.

A Paprika Studios itthon az RTL, a TV2 és a Sony csatornák számára gyárt műsorokat, jelenleg Fehér Főnök címmel forgatnak sorozatot az RTL Klubra. Szintén ők szervezik az RTL Magyarországgal karöltve Hypewriter pitchfórumot, amire augusztus 31-ig várják a sorozatterveket.

Forrás: Paprika Studios / Címlapkép: Katarzyna Bonda Polskie morderczynie  (Lengyel gyilkos nők) c. könyve / Forrás: Lawyerka.pl