Horváth György fesztiváligazgató az Uránia filmszínház dísztermében tartott gálán elmondta, hogy a Titanic Filmfesztiválon összesen 161 vetítésre került sor, 6 gálát tartottak, 8 vendég fogadta el a fesztivál meghívását és a nézőknek 12 közönségtalálkozón volt alkalma azonnali riposztokat intézni az alkotókhoz. A fesztivál oldalát ezidő alatt 22 ezren olvasták.

Nem teljesen orosz lélekből
Ilja Krzsanovszkij
A háromtagú nemzetközi zsűri nevében Shane Danielsen három alkotást emelt ki a versenyfilmek mezőnyéből, amelyek között a Hullámtörők-díj sorsa eldőlt. A 4, a Te meg én és minden ismerősünkés az iráni Vassziget közül végül a 4 rendezője vehette át a Görömböczi Luca által tervezett fesztiváldíjat. Ilja Krzsanovszkij elmondta, hogy filmje nem teljesen orosz lélekből készült, hiszen filmjének magyar volt az operatőre, Berkes Sándor.

A közönségdíj a sajtó és a közönség együttes szavazatai alapján dőlt el, a legnépszerűbb film Miranda July Te meg én és minden ismerősünk című keserédes vígjátéka lett, a második helyet a Titanic nyitófilmje, a Melquiades Estrada három temetése csípte meg, a harmadik legnépszerűbb film a londoni futballdrukkerek világát bemutató Huligánok lett.

A záróünnepségen levetítették Jacques Audrillard Halálos szívdobbanás című filmjét, aminek hivatalos premierje a Francia Filmnapokon lesz. Horváth György fesztiváligazgató szerint a filmet sokan a legeredetibb francia filmnek tartják, amit ennek megfelelően hazájában 8 Cézár-díjjal jutalmaztak.