A Barokk Femina Nemes Z. Márió verses naplója, amely látomásos erejű, éles archelógiai látletet nyújt a 2006-os őszi eseményekről. Ezt a kötetet dolgozta fel kollázsos, dadaista filmes megoldásokkal Lichter Péter. A rendező a wiesbaden-i fesztivál online tartott mesterkurzusán exkluzív betekintést ad majd a film készítésébe, Nemes Z. Márióval együtt mesél a közös munkáról, és egy új, európai művészeti mozgalom, a hungarofuturizmus megjelenéséről.   

A rendező így foglalta össze a Barokk Feminát: „A rokokós fake news-esztétikát teremtő közéleti versfilm összességében az alábbi kérdésre keresi a választ: - milyen lenne a Tények, ha Marcel Duchamp rendezné és Hugo Ball volna a műsorvezető? A Barokk Femina ősszel a Jihlavai Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon különdíjat kapott, amit a rendező az otthonából bejelentkezve, pizsamában vett át

A tíz részből álló film online premiere ősszel volt a 444-en, az első töredék itt látható:

A fesztiválon Radu Jude teljesen őrült, Arany Medve-díjas filmje is látható lesz, amiről az idei berlini beszámolónkban írtunk részletesebben. A wiesbadeni goEast fesztivált április 20-26. között tartják meg online, a teljes program a hivatalos oldalon böngészhető.